8 Mayıs 2016 Pazar

Gençliğimin !KATİLİSİN! Göztepe

Çocukluğumun geçtiği Göztepe'ye yirmi yıl sonra geri döndüğümde Gürsel Aksel stadının duvarları, dilsiz bekçi, ve açık hava sineması dışında herşey yerli yerindeydi. Üstüme para almayı unuttuğumda beni tanımadığı halde sonra verirsin diye aldıklarımı zorla veren esnaf amcalar bile duruyordu.  Maç günleri dışında semtin sakinliği insana huzur verir Göztepe'de. Kimsenin acelesi yoktur sanki. Yüzlerde ki tebessüm moralinizi arttırır. 
Yağmur yağarsa da belediyemizin hediyesi yapay göllerde ferahlayıp stres atabilirsiniz. Günler ağır geçerken maç günü bir anda değişir semtin havası. Her köşede heyecandan yerinde duramayan delikanlılar, her masada Göztepe şerefine kadeh tokuşturan ağır abiler görürsünüz. Maç saatine yakın omuzlarında çocuklarıyla babalar, sırtında forması boynunda atkısı ile anneler iner semte. 
Skor ne olursa olsun değişmeyen tek şey Göztepe'nin varlığına şükürdür maç sonunda. Hatta ıssız kuytu köşeleri gördükten sonra bir değil bin şükürdür. 
Göztepe taraftarının en sevdiğim bestelerinden biri "Gençliğimin Katilisin Göztepe" olmuştur. Ama kimsenin katili olamayacak kadar güzeldir Göztepe. 
Kimilerine göre hüsranla biten bir sezon geçti. Olsun varsın Şampiyonluklar yaşanmasın. Semt hiç bozulmasın, Göztepe çok yaşasın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder